4 Soluții pentru un hotel de succes în era digitală

Postat pe Miercuri, 17 Mai 2017

solutii pentru un hotel de succes in era digitala - CaliromDupă cum discutam într-un blog post anterior, profilul oaspetelui din era digitală este diferit de cel al oaspetelui tradițional. În deosebi datorită avansului tehnologic din sfera mobilă și a internetului. Așadar, în condițiile în care oaspetele din era digitală este diferit, acest lucru înseamnă că și rețeta pentru un hotel de succes în era digitală este una nouă. În urma cercetărilor noastre, am ajuns la concluzia că acestea sunt cele mai imporante lucruri de luat în considerare pentru a avea un hotel de succes în era digitală în care ne aflăm.

Iată cum credem noi că ar trebui să „arate” un hotel de succes în era digitală.

1. Aplicații sau platoforme digitale dedicate

Numărul oaspeților din era digitală interesați de cazare low-cost este în continuă creștere. Asta și datorită boomului tehnologic din sfera mobilă și, odată cu acesta, a platformelor și aplicațiilor digitale de tipul AirBnB sau HostelWorld. Idea de „shared spaces” de tip hostel este foarte atractivă pentru oaspeții mai tineri ai hotelurilor. Astfel, brandurile hoteliere care vor să aibă success în era digitală trebuie să înțeleagă că o aplicație mobilă sau o platformă digitală dedicată sunt cel puțin la fel de importante ca și camera de hotel în sine.

Pentru asta, noi am creat InfoStream, o platformă online interactivă, prin care oaspetele este mereu conectat la hotel și astfel, își poate crea experiența hotelieră pe care și-o dorește.

2. Regândirea utilității spațiilor din hotel

Oaspeții din era digitală sunt adesea nomazi digitali, freelanceri care își iau munca cu ei oriunde în lume. Pentru aceștia, a dispune de un spațiu de lucru modern pe timpul șederii în hotel este un aspect de care țin cont atunci când aleg un hotel. Câteva idei ar fi regândirea funcționalității spațiilor din hotel. Spre exemplu, dacă hotelul dispune de o zonă lobby generoasă, transformarea lobby-ului într-un spațiu co-working este o idee excelentă în acest sens. Astfel puteți răspunde mai multor nevoi ale oaspeților din era digitală, în deosebi celor de muncă, co-abitare și socializare.

3. Camere user-friendly

Un alt aspect care dictează succesul unui hotel în era digitală se referă la tehnologizarea camerei de hotel. Idea din spatele tehnologiilor mobile pentru camera de hotel este de a oferi oaspetelui mai mult confort dar și control, pentru o experiență premium. Oaspetele din era digitală este avid de tehnologii mobile care să-i fie la îndemână. Soluția noastră Senso Smart Touch face chiar acest lucru. Astfel, oaspetele poate să controleze luminile, termostatul dar și să intre în cameră folosind telefonul mobil personal.

4. Sănătate și mediu

Chiar dacă trăim într-un mediu din ce în ce mai toxic din toate punctele de vedere, există are un interes crescut pentru sănătate, wellness și alimentație sănătoasă. Acest interes se reflectă și în nevoile oaspeților din era digitală.

În consecință, un hotel care dorește să aibă succes în era digitală trebuie să pună accentul pe crearea de facilități pentru well-beingul oaspeților. În același timp, trebuie să acorde o atenție mai mare și cu privire la impactul pe care îl are asupra mediului înconjurător. Unul dintre cele mai mari costuri într-un hotel este cel cu cu energia (electrică și termică). Topul consumatorilor dintr-un hotel arată în felul următor: 54% HVAC (încălzire, aer condiționat, ventilație), 19% ACM (apă caldă menajeră), 11% spălătorie, 5% iluminat, etc.

În acest sens, noi am creat soluții digitale pentru economisirea energiei, cu Senso Control dar și reducerea risipei cu mâncarea din hotel cu ajutorul Senso Hostess. Ambele soluții le găsiți incluse în pachetul mai mare Senso Master, special dedicat hotelierilor.

Pentru mai multe detalii despre soluțiile noastre pentru hoteluri, nu ezitați să ne contactați.