Câteva lucruri pe care nu le știați despre Calirom

Postat pe Luni, 3 Aprilie 2017

solutii inovatoare pentru hoteluri caliromHaideți să ne cunoaștem mai bine. Poate ați citit blogurile noastre, ați văzut cu ce ne ocupăm și ce soluții oferim. Însă dincolo de website, de logo, de nume, Calirom este de fapt o echipă foarte bine închegată de oameni pasionați de inovație tehnologică. Și nu orice fel de tehnologie, ci de tehnologie inteligentă de ultimă generație, care să ajute la creșterea confortului în spații de locuit. În special pentru hoteluri dar și perntru clădiri de birouri, spitale și clădiri rezidențiale. Dar să începem cu începutul.

Cum am început

Calirom este înființată la Cluj de Călin Istrate în anul 2003. La momentul respectiv eram un one-man band la propriu, o firmă mică însă cu o viziune clară despre ce doream să devenim. Și mai ales cu o mare pasiune despre tot ce înseamnă tehnologii noi.

Am început cu proiectia, executia si montarea unui anumit tip de splitter audio. Produsul s-a vândut foarte bine în toata rețeaua de magazine Altex, Mediagalaxy și parțial în Carrefour și astfel am început producția de serie. Doi ani mai târziu am extins gama de produse cu instalatii de sonorizare ambient. Tot în această perioadă am început cercetarea in domeniul RFID, care la momentul respectiv în România era ceva cu totul nou. În 2006 am intrat efectiv pe piața de hotelieră cu primul sistem de acces online proiectat, produs și implement de noi. Primul nostru client? Hotelul Sungarden din Turda.

Un an mai târziu, am început producția în serie a sistemului, datorită cererii mari pe care am avut-o. Printre clienții noștri de atunci, ne mândrim să numărăm Hotel Astoria, Alba-Iulia, Hotel SunGarden și Royal Classic, ambele din Cluj-Napoca. În 2008 ne-am concentrat toate forțele spre dezvoltarea microcentralei de cameră, componenta principala a RMS (Room Management System) și pe crearea protocolului de comunicare propriu pentru echipamentele componente RMS.

În 2009 putem spune că am inovat piața de soluții hoteliere din România, scoțând pe piață, solutia RMS cu microcentrala de camera, rodul nostru de ani buni de muncă asiduă și dedicare. Ne mândrim și astăzi să fim prima companie din România care a introdus aceast produs pe piața locală.

Însă am considerat că mai este loc de inovații în ceea ce privește dotarea cu tehnologie smart a hotelurilor. Astfel că, în 2010, am diversificat soluțiile de access, adăugând componentele Access Spa, Acces Personal și Pontaj, cum le-am denumi în vremea aceea. Dar nu ne-am oprit aici, și ne-am concentrat în continuare pe dezvoltarea de soluții pentru muzica ambientală și spațiile comune din hotel.

Tot în această perioadă am reușit să implementăm cu succes sistemul RMS Calirom la unele dintre cele mai prestigioase hoteluri din țară de 5 și 4 stele. Vorbim despre Hotelul Epoque din București, desemnat cel mai bun hotel din România în 2016 de către U.S. News & World Report, Hotelul Metropolis din Bistrița, singurul hotel de 5 stele din oraș și Hotelul Cavalerul din Sighișoara, actual DoubleTree by Hilton.

calin istrate calirom solutii inteligente pentru hoteluri
 

Doi ani mai târziu reușim să extindem conceptul RMS incluzând mai mulți senzori pentru semnalizarea și controlul stărilor critice ce pot apărea într-o cameră de hotel. Obținem avizul pentru montajul, service-ul sistemelor de detectie și semnalizarea incendiilor. Ne continuăm misiunea de a upgrada hotelurile din țară prin dezvoltarea room unit și a variantei de lux cu finisaje de sticlă.

Odată cu dezvoltarea de noi soluții adiacente dar și cu îmbunătățirea echipajelor și a finisajelor și clienții noștri sunt din ce în ce mai mulți. Astăzi am ajuns la un număr impresionant de clienți importanți în portofoliu, dar mai ales satisfăcuți, iar numărul lor crește de la an la an. Pe o parte dintre aceștia îi găsiți pe pagina Clienți.

Cine suntem astăzi și ce vă oferim

Astăzi, sistemul de online access dezvoltat de noi a devenit foarte complex, cu foarte multe soluții adiacente. De aceea am simțit nevoia să creăm cele două pachetele complete de soluții Senso: Senso Guest și Senso Master. Senso Guest este gândit pentru a crește gradul de confort al oaspetelui în cameră, iar Senso Master a fost conceput pentru a oferi hotelierului un maxim de control în administrarea tuturor spațiilor din hotel, 24/24.

Cea mai recentă inovație Calirom este interfața inteligentă unică creată de noi, o inovație pe piața Românească, pe care am numit-o InfoStream. InfoStream este soluția cu care am venit noi pentru acoperirea nevoii de comunicare și interacțiune dintre oaspete și hotelier, în timp real.

solutii hoteliere acces online calirom
 

Planuri de viitor Calirom

Încă de la înființarea firmei în 2003 și până în prezent, scopul Calirom a fost și a rămas același: să fim noi deschizătorii de drumuri în domeniul sistemelor inteligente de acces hotelier, pe plan local. Fără nicio intenție de laudă, am reușit acest lucru și ne mândrim cu asta. Ceea ce dorim în continuare este să ducem soluțiile Calirom dincolo de granițele țării și să ne exidem pe piețele vecine. Am început de câțiva ani extinderea pe piețe din afară, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Ungaria dar și toate țările din fostul bloc Iugoslav, prin parteneriate cu reprezentați locali.

Aceștia suntem noi și ne bucurăm să vă cunoaștem! Pentru orice fel de informații despre soluțiile noastre hoteliere, vă invităm să ne contactați.