Cum să transformăm lobby-ul hotelului într-o zonă profitabilă

Postat pe Joi, 20 Aprilie 2017

cum să transformăm lobby-ul hotelului într-o zonă profitabilăCând vine vorba despre spațiile care aduc venituri dintr-un hotel, în primul rând ne gândim la camerele de hotel. Acestea reprezintă bineînțeles principala sursă de venit într-un hotel, însă nu și unica. Sălile de conferință sau de evenimente, reușesc și ele să aducă profituri hotelului, precum și restaurantele, SPA-urile și chiar și zonele de agrement sau petrecere a timpului liber.

O zonă trecută însă cu vederea este lobby-ul hotelului

Cel mai adesea, zona de lobby este doar o zonă de tranzit în care clienții își așteaptă rândul la check-in sau check-out, un loc prin care oaspeții trec fără să zăbovească prea mult. Altfel spus, fără să cheltuie prea mult. Acesta este și motivul pentru care lobby-ul hotelului nu aduce venituri foarte mari, sau chiar deloc, pentru hotelier. Noi credem că acest lucru se va schimba foarte curând, deoarece oaspetele modern este foarte diferit față de cel cu care am fost obișnuiți. Iar acest lucru se reflectă în nevoile sale și automat în așteptările pe care acesta le are de la experiența hotelieră.

Oaspetele modern vrea un hotel inteligent
 

Profilul călătorului modern este profund modelat de era mobilă a IoT (Internet of Things), despre care discutam într-un articol anterior. Nevoilor sale de tehnologie mobilă li se potrivește cel mai bine hotelul smart sau inteligent, tehnologizat pe măsură.  

Oaspetele modern se caracterizează prin nevoia de mobilitate, de conectivitate și comunicare rapidă prin mijloace mobile. Totodată, el are o mare nevoie de socializare și cel mai adesea, lucrează remote în stil freelance sau este un antreprenor la început de drum. De aceea, are nevoie de un spațiu de muncă optim de lucru, înconjurat de alții ca el. Pe scurt: co-working.  

Ce este un spațiu de co-working?

Este un spațiu modern de lucru dotat cu toate facilitățile moderne necesare, în care oaspeții, dar și localnicii pot să vină să lucreze împreună. Împreună dar în același timp separat. Co-working-ul s-a dezvoltat odată cu explozia freelancing-ului și a lucrului remote online.

Pe lângă asta, co-working înseamnă și un spațiu de socializare, în care like-minded people vin împreună, pentru a munci dar și pentru a se dezvolta.

Lobby-ul hotelului, spațiul ideal de co-working
 

Într-o „shared economy”, ideea de bază este adaptabilitatea serviciilor prin creșterea funcționalității spațiilor disponibile. Dacă adoptăm aceste idei inovatoare în zona de lobby a hotelului, vom reuși să creăm un spațiu profitabil pentru ambele părți. Clientul se va bucura de facilitățile pe care un hotel modern i le oferă, iar hotelierul va reuși să crească veniturile hotelului din spațiile publice.

Cum puteți transforma lobby-ul hotelului într-un spațiu co-working?

Înainte de toate, trebuie să regândiți lobby-ul hotelului drept un spațiu de lucru modern, în care clientul modern să poată lucra și socializa. Un hub de lucru și get together atât pentru oaspeții cazați în hotel, cât și pentru localnici, acesta fiind unul dintre trendurile hoteliere ale lui 2017. Noi am anticipat deja acest trend și am creat pachetul Senso Master pentru optimizarea spațiilor comune din hotel și creșterea profitabilității acestora. Pentru mai multe informații despre soluțiile noastre, vă rugăm să ne contactați.